Egyéb kategória

Hőségriadó: a légkondi is csak pillanatnyi örömöt hoz

A hőségriadóval küzd mindenki szinte egész nyáron, főleg idén. Vannak, akik jobban bírják, vannak, akik kevésbé. Én az első csoportba tartozom, de azért ez a közel 40 fok engem is kikészít. Az ismert hűsítő trükköket már unásig tudjátok, és sokszor nem marad más, csak a légkondi.
vous - 2015.08.12.
Hőségriadó: a légkondi is csak pillanatnyi örömöt hoz

Sétáltok a déli napsütésben, álltok a zebránál, elgurul egy autó. Az ablakok teljesen felhúzva, csak a légkondi bőgető hangját halljátok, ahogy a kicsi kocsi küzd az elemekkel. Ti meg irigykedtek, hogy milyen jó hűvös lehet benne. Igen, a kellemes 24 fokot valóban nagyon nehéz ilyenkor légkondi nélkül elérni. Ilyenkor gondoljatok arra, hogy ez csak pillanatnyi öröm, a hőség mindenkit elér.

Kétfajta ember létezik: aki gyűlöli a légkondit, és aki élni sem tud nélküle. (Persze, tudom, hogy a légkondi sokaknak luxustermék, de én most az áruházi hűsítésekre gondolok.) Szerintem nincs átmenet. Én mind a kettővel találkoztam már, és mindkét csoportnak megvannak a maga érvei. A légkondis úgy gondolja, hogy ilyen hőségben nem lehet máshogy kibírni, csak a hűsítő levegővel. A nem légkondis a betegségekkel érvel, hogy ő bizony nem fog megfázni nyáron. Mint oly sok mindenben itt is az aranyközépút az, amit szerintem követni kell. Tény, hogy a túl sok légkondi-használat elkényelmesíti az embert, a meleg-érzényékenységi küszöb nagyon eltolódik, és csak még nagyobb a küzdelem, nem kell hozzá hőségriadó. De ehhez a hőséghez már igen magas toleranciaszint kell.

Nektek mi a véleményetek a légkondiról?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.