Egyéb kategória

Győzzétek le velünk az apró-cseprő félelmeiteket!

Amikor elhatároztam, hogy felmászom a Kékestető kilátójába, felnéztem a fölém tornyosuló hegesztett vasmonstrumra, és arra gondoltam, üsse kavics, ez nem is olyan magas, a fellegekben lépkedni jó, és milyen szuper lesz onnan a kilátás. Az volt. Tényleg. De odafele az út már kevésbé.
vous - 2015.08.12.
Győzzétek le velünk az apró-cseprő félelmeiteket!

Amennyire emlékszem, Segesváron a Drakula-kastélyban sápadtam le először a meredek falépcsőn. Tudjátok, amilyenek a régi padláshoz vezettek fel, ahol a korlát csak a fal. Remegett a térdem, a bátyámék meg teljesen el voltak hűlve, hogy tudok még fehérebb lenni.

Mikor a dülöngélő szerkezet első lépcsőfokára léptem, akkor szembesültem azzal, hogy ez a lépcsők leglépcsőbbike, a csigalépcső.

Hogy én attól mennyire berezeltem!

Elkezdtem izzadni, és fokonként lépkedtem felfelé, mindig erősen markolva valamit. Félúton megálltam, ott a többiek elkezdtek parázni, hogy úristen, ez billeg jobbra-balra, te jó ég, milyen magas, és tériszony így meg úgy. Én meg amiatt nyígtam, hogy hány lépcsőfok van még. Fönt pedig megkönnyebbülten álltam a lengedező monstrumon, és azon gondolkodtam, ki volt az az agyalágyult, aki ilyen szűkre, átlátszóra, csigalépcsősre tervezte meg. Lefelé persze még rosszabb volt: mindjárt zuhanok érzése, tuti, lecsúszik a lábam, aztán majd csigába csavarodva kötök ki a legalján. Lent kacérkodtam a gondolattal, hogy óceánon hánykolódó hajótörötthöz hasonlóan megcsókoljam a földet. Aztán mégse.

De jó volt fent, jó volt megcsinálni. Mert nem a félelem irányított engem, hanem én uraltam őt. Csináljátok így ti is. Mondjatok igent minden nehézségre és félelmetekre. Legyetek igenemberek!

Ti mitől féltek? Meséljetek róla!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.