Egyéb kategória

Ne mondd egy kövérnek, hogy kövér!

Nem vagyunk szívtelenek, nem akarunk megbántani senkit sem azzal, hogy túlsúlyos. Most arra is fény derült, hogy miért nem szabad kövérnek nevezni senkit sem.
vous - 2015.08.08.
Ne mondd egy kövérnek, hogy kövér!

Költői kérdés, hogy miért ne mondjuk egy kövér embernek, hogy kövér. Mert nem illik, nem szeretnénk megbántani, és nem is ránk tartozik. Az már egy más kérdés, ha egy családtagunkról van szó. 

A tudományos magyarázat szerint ha egy embert túlsúlyosnak nevezünk, akkor egyáltalán nem nyitjuk fel a szemét arra, hogy diétáznia kellene. Sőt csak még tovább rontunk a helyzeten, mivel még többet fog enni, mint eddig. 

Forrás:
Pixabay

Ha valakit kövérnek titulálunk, attól csak még többet stresszel, hogy nincsen tökéletes alakja, és beismeri saját magának is, hogy túlsúlyos, ami csak megnehezíti az egészséges életmódra való áttérést, mert a legtöbben inkább belenyugszanak és konstatálják a szomorú tényt, mint hogy tegyenek ellene. 

Csak óvatosan a szavakkal, ne bántsunk meg más embereket! És főleg ne mondjuk, hogy mindezt csak azért tettük, mert jót akartunk. Szervezzünk inkább közösen olyan programokat, ahol együtt mozoghatunk, ahol egészségesen étkezhetünk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.