Egyéb kategória

Dumbledore maga a Halál? – Újabb elmélet a Harry Potterről

Bár kedvenc varázsvilágunk története már rég befejeződött a hetedik résszel, azóta is több kérdés fogalmazódik meg a regény kapcsán. Most például a Halál ereklyéivel kapcsolatban merült fel néhány probléma. 
vous - 2015.08.07.
Dumbledore maga a Halál? – Újabb elmélet a Harry Potterről

Először is tisztázzuk, hogy mik is a Halál ereklyéi. A regényben A három testvér meséje kapcsolódik hozzá, amelyben a három fivér túljárt a Halál eszén, így jutalmat érdemeltek. A legidősebb fivér a legerősebb varázspálcát kapta, a középső a feltámadás kövét, amivel a holtakat vissza lehet hozni az életbe, míg a legfiatalabbat egy láthatatlanná tévő köpennyel jutalmazta. 

Az első verzió szerint a három testvér pontosan megegyezik Voldemorttal, Pitonnal és Harryvel. Voldemort a legnagyobb mágus akar lenni a világon, eddig oké. Piton egész életében a kis Potter édesanyján rágódott, és legszívesebben visszahozta volna az életbe, ez is stimmel. Harry pedig leginkább a túlélésre hajtott mindig, elkerülve a halált. Na, ez már érdekes egybeesés.  

Forrás:
Pixabay

Még nincs vége, a legújabb elmélet ezúttal Dumbledore-t vette célba, de mégis mi szerepe van neki ebben a sztoriban? Egy Tumblr-felhasználó szerint Dumbledore maga a Halál.

Érdekes felvetés, amiben lehet némi igazság. Gondoljunk csak bele, Dumbledore mindhárom ereklyéhez kapcsolódott valamilyen szinten. Ő adta a láthatatlanná tévő köpenyt Harry apjának, a feltámadás kövét pedig veszettül kereste húga halála után. De mégis miért lenne Dumbledore a Halál?

Emlékeztek, hogy a legutolsó részben, mikor a nagy küzdelemben Harry már a halál küszöbén állt, kivel találkozott képzeletében a King’s Cross pályaudvaron? Hát persze hogy Dumbledore-ral. 

Most biztos ti is pontosan így néztek!

Forrás:
giphy.com

Ha engem kérdeztek, én elég kevés esélyét látom annak, hogy a sztori valójában ez lenne. Tudom, hogy nincsenek véletlenek, de egy kicsit úgy tűnik, mintha túl lenne magyarázva az egész. Hagyjuk meg a varázsvilágot úgy, ahogy van. 

Ajánlott cikkek