Egyéb kategória

Dumbledore maga a Halál? – Újabb elmélet a Harry Potterről

Bár kedvenc varázsvilágunk története már rég befejeződött a hetedik résszel, azóta is több kérdés fogalmazódik meg a regény kapcsán. Most például a Halál ereklyéivel kapcsolatban merült fel néhány probléma. 
vous - 2015.08.07.
Dumbledore maga a Halál? – Újabb elmélet a Harry Potterről

Először is tisztázzuk, hogy mik is a Halál ereklyéi. A regényben A három testvér meséje kapcsolódik hozzá, amelyben a három fivér túljárt a Halál eszén, így jutalmat érdemeltek. A legidősebb fivér a legerősebb varázspálcát kapta, a középső a feltámadás kövét, amivel a holtakat vissza lehet hozni az életbe, míg a legfiatalabbat egy láthatatlanná tévő köpennyel jutalmazta. 

Az első verzió szerint a három testvér pontosan megegyezik Voldemorttal, Pitonnal és Harryvel. Voldemort a legnagyobb mágus akar lenni a világon, eddig oké. Piton egész életében a kis Potter édesanyján rágódott, és legszívesebben visszahozta volna az életbe, ez is stimmel. Harry pedig leginkább a túlélésre hajtott mindig, elkerülve a halált. Na, ez már érdekes egybeesés.  

Forrás:
Pixabay

Még nincs vége, a legújabb elmélet ezúttal Dumbledore-t vette célba, de mégis mi szerepe van neki ebben a sztoriban? Egy Tumblr-felhasználó szerint Dumbledore maga a Halál.

Érdekes felvetés, amiben lehet némi igazság. Gondoljunk csak bele, Dumbledore mindhárom ereklyéhez kapcsolódott valamilyen szinten. Ő adta a láthatatlanná tévő köpenyt Harry apjának, a feltámadás kövét pedig veszettül kereste húga halála után. De mégis miért lenne Dumbledore a Halál?

Emlékeztek, hogy a legutolsó részben, mikor a nagy küzdelemben Harry már a halál küszöbén állt, kivel találkozott képzeletében a King’s Cross pályaudvaron? Hát persze hogy Dumbledore-ral. 

Most biztos ti is pontosan így néztek!

Forrás:
giphy.com

Ha engem kérdeztek, én elég kevés esélyét látom annak, hogy a sztori valójában ez lenne. Tudom, hogy nincsenek véletlenek, de egy kicsit úgy tűnik, mintha túl lenne magyarázva az egész. Hagyjuk meg a varázsvilágot úgy, ahogy van. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.