Egyéb kategória

Csillagjegyetek elárulja, hogyan kezelitek a halogatást

Van egy határidő, amiről pontosan tudjuk, hogy az. Kezdjük innen a történetet. Van, akinek az egész élete halogatásból áll és van, akinek csak határidőkből. Mindkettő nagyon idegesítő tud lenni. Valójában egyik sem él igazán, egyik sem élvezi, amit csinál, állandó versenyt fut az idővel.
vous - 2015.08.06.
Csillagjegyetek elárulja, hogyan kezelitek a halogatást

A halogatás és a halogatás között is van azért különbség. Van, aki meg akarja csinálni, és van, aki már az elején tudja, hogy nem. Ő jó eséllyel lesz az, aki az agyunkra fog menni, mert hiteget, kifogásokat keres és másokat túráztat – feleslegesen. Az, aki meg akarja csinálni határidőre és mégis halogatásba kezd, az nem is annyira az idővel, mint inkább önmagával és a felelősséggel küzd. Vagy azért, mert befeszült a feladattól, vagy azért, mert túl tökéletesre akarja csinálni. Az is lehet, hogy fél a kihívástól, ezeregy oka lehet.

Az biztos, hogy be kell, hogy szippantson a feladat, kell az a bizonyos flow, anélkül nehéz lesz és jön a csúszás. 

Vannak jegyek, amelyek jól kezelik a halogatást és vannak, amelyek kevésbé. A szilárd jegyek, mint a Bika, az Oroszlán, a Skorpió és a Vízöntő nagyon megbízhatóak, rosszul viselik, ha mások a halogatást vagy a lemondást választják. “Ha megbeszéltünk valamit, akkor én azt úgy veszem, hogy az úgy is van.”

Határa és ideje mindennek van, ahogyan a türelemnek, a szabadságnak vagy a munkának is. A határ számomra azt jelenti, eddig és nem tovább. Vannak jegyek, ahol ezek a határok egyértelműek, olykor már-már kőbe vésettek, lásd Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő. Vannak jegyek, ahol a határok lazábbak, néha túl lazák is, ide sorolhatóak az Ikrek, a Szűz, a Nyilas és a Halak jegyűek. Határokra szükségünk van, mert stabilitást adnak, megvédenek. 

Forrás:
stocksnap.io/Ryan McGuire

A határidők is ezt a célt szolgálják, ám könnyen összetéveszthető az elhatárolódással, ami szintén védelmi funkció, de ott az érdekek már nem egy irányba haladnak. 
Az, hogy ezek a határok mennyire mozdíthatóak, már rajtunk múlik. A határidőkhöz annyira tudunk viszonyulni, amilyen önismerettel rendelkezünk. Ha idegesít mások halogatása, nézzünk mindig önmagunkba.

A határidők mindig tanítanak valamit az alázatról, bölcsességről, célok felállításáról, együttműködésről, fegyelemről, félelemről, felelősségről, irányításról, kitartásról, komolyságról, korlátozásról, óvatosságról, pesszimizmusról, szorgalomról, tapasztalatszerzésről, tiszteletről, türelemről és a legtöbbet önmagunkról!

Azok az emberek, akik császárral születtek vagy programozott volt a születésük gyakrabban késnek el, vagy szenvednek önérvényesítési zavarokkal, önelfogadási nehézségekkel, és emiatt akad bajuk a határidőkkel is. Ha azt nézzük, ők nem akkor jöttek világra, amikor ők szerettek volna (természetesen mindenki a megfelelő időben születik, hogy teljesíthesse a karmáját). Az ő esetükben a szülőcsatornán való áthaladás, vagyis a megküzdési szakasz kimaradt, és ezért az együttműködéssel később gondjaik lehetnek. Várják a megoldást (valaki majd csak kiszed innen, valami majd csak történik állapot), ami az életben ugye már nem így működik, és aztán a várakozásból halogatás lesz.

Mely jegyek hogyan mennek az agyunkra? Mutatom a 12 módját

 • a Kos türelmetlensége mindent visz
 • a Bika tűr, tűr… túl sokáig tűr, aztán egyszer csak robban
 • az Ikrek csak mondja, csak mondja, és nem hagyja abba
 • a Rák, amikor a lágy szíve váratlanul kővé dermed és nem tudod már, milyen hangulatban is van
 • az Oroszlán, akinél minden mondat úgy kezdődik, Én, Én és Én… 
 • a Szűz, aki mindenre rákontráz, mindegy, mi a téma
 • a Mérleg, akinél az idő majd mindent megold, csak ne kelljen dönteni
 • a Skorpió, akinél sosem tudhatod, hogy éppen nyomoz vagy bizonyítékokat gyűjt
 • a Nyilas, amikor osztja az észt
 • a Bak, aki mellett mindenki csak inkompetens lehet
 • a Vízöntő, aki mindig tudja, hogy mit nem akar, de azt, hogy mit, azt már ritkábban
 • a Halak, aki mesél, felmagasztalja a képességeit, miközben a részletek a homályba vesznek
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.