Egyéb kategória

Nem mindennapi bakancslistát kapott egy 5 éves kislány

Mérhetetlen öröm és boldogság látszik annak az amerikai kislánynak az arcán, akinek a szülei minden kívánságát lesik. Sőt! A szülők egy megható dologgal próbálnak minden fontos élményt megadni lányuknak. Nem, nem egy elkényeztetett gyerekről lesz most szó. Zsepiket elő, nézzétek meg a szomorú és egyben megható történetet!
vous - 2015.08.05.
Nem mindennapi bakancslistát kapott egy 5 éves kislány

Lizzy, azaz Elizabeth Myers egy ötéves kislány, akinek életét a kettes típusú Usher-szindróma nehezíti. A ritka betegség miatt a kislány születésétől fogva rosszabbul hall, mint társai, de a legszívfacsaróbb, hogy fokozatosan a látását is elveszíti.

A szülők mindenre felkészülve úgy döntöttek, készítenek egy “vizuális” bakancslistát kislányuknak, hogy még időben láthasson minden olyat, ami kihagyhatatlan az életben.

Lizzy első lépésként egy óriási teleszkópon keresztül nézhette meg a Szaturnusz gyűrűjeit. Az erről készült szívhez szóló képeket ide kattintva nézhetitek meg. Ahogy ő látta:

Nagy, óriási és kör alakú volt.

A szülőknek sajnos van okuk a felkészültségre, alig néhány évük maradt, hogy mindent megmutassanak imádott kislányuknak.

A legjobban az fáj, hogy Lizzy annyira vizuális típus. Nagyjából 5-7 évünk maradt arra, hogy kitárjuk előtte a világot és mindent megnézhessen, főleg éjszaka. Különben túl késő lesz ahhoz, hogy olyan dolgokat csináljunk, mint például a csillagnézés vagy a szentjánosbogárles.

Kép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.