Egyéb kategória

Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne rakjatok a hűtőbe!

Örök dilemma, hogy mit kell hűtőben tárolni és mi az, amit jobb csak kinn hagyni a konyhapulton. Sosem tudom, hogyan cselekedjek, de most végre megtaláltam a választ!

vous - 2015.08.05.
Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne rakjatok a hűtőbe!

Anyukámtól sokszor hallom, hogy például a paradicsomot jobb kinn hagyni és nem a hűtőbe rakni, mivel akkor zamatosabb marad. Nem egyszer és nem kétszer mondta már, de eddig elengedtem a fülem mellett, mondván „Oké, anya, biztos igazad van”, de most tényleg bebizonyosodott, hogy vannak olyan gyümölcsök és zöldségek, amiket jobb, ha nem a hűtőben tároltok. 

Bár a legegyszerűbb egy kiadós vásárlás után mindent berakni a hűtőbe, mivel így egy helyen van és nem is szúrja a szemeteket, hogy már megint minden összevissza van. Szokásunk olyan dolgokat is a hűtőbe pakolni, ami nem oda való. Mondjuk van, aki a ketchupot meg a mustárt is a hűtőbe teszi, hát én nem szoktam. 

Meglepő, de a legtöbb zöldség és gyümölcs egyáltalán nem igényli a hűtőt. Ha belegondolunk, az őskorban sem volt hűtő… De lássuk is, melyik zöldséggel vagy gyümölccsel mi a teendő!

Paradicsom

Bár a legtöbb paradicsom a hűtőben végzi, egyáltalán nem véletlen, hogy a boltban sem a hűtőben tárolják. Sokkal jobban érik, ha szobahőmérsékleten van, de ahogy megértek már mehetnek is a hűtőbe, különben elrohadnak.

Forrás:
Pixabay

Narancs

Érdekes, de a narancs pont a hűtőt igényli, mivel csak így marad meg a C-vitamin-tartalma. Ha túl sokat van szobahőmérsékleten, akkor az idő múlásával fokozatosan veszíti el a vitamintartalmát is. Hűtőbe vele!

Krumpli

A legtöbb embernek még csak a fejében sem fordul meg, hogy a krumplit a hűtőbe tegye. Miért is tennénk oda?! A legcélszerűbb, ha hűvös, sötét helyen tároljuk. A világosban bezöldülnek és később elrohadnak, ha pedig hűtőben vannak, akkor nedvessé válnak, ami szintén nem jó megoldás.

Erdei gyümölcsök

Most lebuktam, én is mindig a hűtőbe teszem őket, de most az is kiderült, hogy nem szabad. Ez főleg az eperre érvényes, mivel sokkal könnyebben érik a hűtőn kívül, bár gyorsabban is rohad el, így próbáljátok meg elkapni a tökéletes időpontot… 

Forrás:
Pixabay

Dinnye

Mit várunk a legjobban a nyárban? Hát persze, hogy a hideg dinnyét. Azt tudtátok, hogy addig nem kell hűtőbe rakni, amíg nincs felvágva? De ha felvágjátok, akkor kötelező, mivel elég hamar elrohad és erjedésnek indul. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.