Egyéb kategória

Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne rakjatok a hűtőbe!

Örök dilemma, hogy mit kell hűtőben tárolni és mi az, amit jobb csak kinn hagyni a konyhapulton. Sosem tudom, hogyan cselekedjek, de most végre megtaláltam a választ!

vous - 2015.08.05.
Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne rakjatok a hűtőbe!

Anyukámtól sokszor hallom, hogy például a paradicsomot jobb kinn hagyni és nem a hűtőbe rakni, mivel akkor zamatosabb marad. Nem egyszer és nem kétszer mondta már, de eddig elengedtem a fülem mellett, mondván „Oké, anya, biztos igazad van”, de most tényleg bebizonyosodott, hogy vannak olyan gyümölcsök és zöldségek, amiket jobb, ha nem a hűtőben tároltok. 

Bár a legegyszerűbb egy kiadós vásárlás után mindent berakni a hűtőbe, mivel így egy helyen van és nem is szúrja a szemeteket, hogy már megint minden összevissza van. Szokásunk olyan dolgokat is a hűtőbe pakolni, ami nem oda való. Mondjuk van, aki a ketchupot meg a mustárt is a hűtőbe teszi, hát én nem szoktam. 

Meglepő, de a legtöbb zöldség és gyümölcs egyáltalán nem igényli a hűtőt. Ha belegondolunk, az őskorban sem volt hűtő… De lássuk is, melyik zöldséggel vagy gyümölccsel mi a teendő!

Paradicsom

Bár a legtöbb paradicsom a hűtőben végzi, egyáltalán nem véletlen, hogy a boltban sem a hűtőben tárolják. Sokkal jobban érik, ha szobahőmérsékleten van, de ahogy megértek már mehetnek is a hűtőbe, különben elrohadnak.

Forrás:
Pixabay

Narancs

Érdekes, de a narancs pont a hűtőt igényli, mivel csak így marad meg a C-vitamin-tartalma. Ha túl sokat van szobahőmérsékleten, akkor az idő múlásával fokozatosan veszíti el a vitamintartalmát is. Hűtőbe vele!

Krumpli

A legtöbb embernek még csak a fejében sem fordul meg, hogy a krumplit a hűtőbe tegye. Miért is tennénk oda?! A legcélszerűbb, ha hűvös, sötét helyen tároljuk. A világosban bezöldülnek és később elrohadnak, ha pedig hűtőben vannak, akkor nedvessé válnak, ami szintén nem jó megoldás.

Erdei gyümölcsök

Most lebuktam, én is mindig a hűtőbe teszem őket, de most az is kiderült, hogy nem szabad. Ez főleg az eperre érvényes, mivel sokkal könnyebben érik a hűtőn kívül, bár gyorsabban is rohad el, így próbáljátok meg elkapni a tökéletes időpontot… 

Forrás:
Pixabay

Dinnye

Mit várunk a legjobban a nyárban? Hát persze, hogy a hideg dinnyét. Azt tudtátok, hogy addig nem kell hűtőbe rakni, amíg nincs felvágva? De ha felvágjátok, akkor kötelező, mivel elég hamar elrohad és erjedésnek indul. 

Ajánlott cikkek