Egyéb kategória

Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne rakjatok a hűtőbe!

Örök dilemma, hogy mit kell hűtőben tárolni és mi az, amit jobb csak kinn hagyni a konyhapulton. Sosem tudom, hogyan cselekedjek, de most végre megtaláltam a választ!

vous - 2015.08.05.
Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne rakjatok a hűtőbe!

Anyukámtól sokszor hallom, hogy például a paradicsomot jobb kinn hagyni és nem a hűtőbe rakni, mivel akkor zamatosabb marad. Nem egyszer és nem kétszer mondta már, de eddig elengedtem a fülem mellett, mondván „Oké, anya, biztos igazad van”, de most tényleg bebizonyosodott, hogy vannak olyan gyümölcsök és zöldségek, amiket jobb, ha nem a hűtőben tároltok. 

Bár a legegyszerűbb egy kiadós vásárlás után mindent berakni a hűtőbe, mivel így egy helyen van és nem is szúrja a szemeteket, hogy már megint minden összevissza van. Szokásunk olyan dolgokat is a hűtőbe pakolni, ami nem oda való. Mondjuk van, aki a ketchupot meg a mustárt is a hűtőbe teszi, hát én nem szoktam. 

Meglepő, de a legtöbb zöldség és gyümölcs egyáltalán nem igényli a hűtőt. Ha belegondolunk, az őskorban sem volt hűtő… De lássuk is, melyik zöldséggel vagy gyümölccsel mi a teendő!

Paradicsom

Bár a legtöbb paradicsom a hűtőben végzi, egyáltalán nem véletlen, hogy a boltban sem a hűtőben tárolják. Sokkal jobban érik, ha szobahőmérsékleten van, de ahogy megértek már mehetnek is a hűtőbe, különben elrohadnak.

Forrás:
Pixabay

Narancs

Érdekes, de a narancs pont a hűtőt igényli, mivel csak így marad meg a C-vitamin-tartalma. Ha túl sokat van szobahőmérsékleten, akkor az idő múlásával fokozatosan veszíti el a vitamintartalmát is. Hűtőbe vele!

Krumpli

A legtöbb embernek még csak a fejében sem fordul meg, hogy a krumplit a hűtőbe tegye. Miért is tennénk oda?! A legcélszerűbb, ha hűvös, sötét helyen tároljuk. A világosban bezöldülnek és később elrohadnak, ha pedig hűtőben vannak, akkor nedvessé válnak, ami szintén nem jó megoldás.

Erdei gyümölcsök

Most lebuktam, én is mindig a hűtőbe teszem őket, de most az is kiderült, hogy nem szabad. Ez főleg az eperre érvényes, mivel sokkal könnyebben érik a hűtőn kívül, bár gyorsabban is rohad el, így próbáljátok meg elkapni a tökéletes időpontot… 

Forrás:
Pixabay

Dinnye

Mit várunk a legjobban a nyárban? Hát persze, hogy a hideg dinnyét. Azt tudtátok, hogy addig nem kell hűtőbe rakni, amíg nincs felvágva? De ha felvágjátok, akkor kötelező, mivel elég hamar elrohad és erjedésnek indul. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.