Egyéb kategória

“Mindig elcsórtam anyu magas sarkúit” – Kislányos csínytevések a nővé válás útján

Letrappoltam a lépcsőn és megláttam. Anyu sminkes szütyője ott volt a tükör előtt az asztalon, ő pedig nem volt bent a lakásban. Lázas izgalommal húztam ki belőle a szempillaspirált és a vörös rúzst. Eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy csavarni kell, majd értetlenül lóbáltam a pilláimon fel-le, fekete csíkokat húzva a szemem köré. Aztán a rúzst maszatoltam a számra, és elégedetten néztem a tükörben a végeredményt. Most már én is nő vagyok! – gondoltam magamban, pedig úgy néztem ki, mint egy bohóc. 
vous - 2015.07.30.
“Mindig elcsórtam anyu magas sarkúit” – Kislányos csínytevések a nővé válás útján

A kislányból nővé válás az már csak ilyen. Korán utánozni kezdjük az anyákat, akarjuk azt a pirosat a szánkra, és magasítani akarunk magunkon, mint anya. Megkérdeztem az ismerőseimet, ők hogyan próbáltak minél előbb nők lenni.

Én mindig elcsórtam anyu magas sarkúit, és azt néztem, mennyit kell nőnöm még, hogy jó legyen. Biztosan nagyon idétlenül festhettem, ahogy próbálok lépkedni benne, többnyire csak vonszoltam magam. Anyu végül megkért, legalább a szőnyegen csináljam, hogy ne karistoljam össze a parkettát.

Én mindig földig érő hajat akartam, mint amilyen a Barbie-knak van. Fogtam a szűk nyakú, földig érő hálóingem, felhúztam a hajam tövéig kifordítva, és azt képzeltem, az a hajam. Egyszerűen attól éreztem magam szépnek!

Egyszer elvettem anyu rúzsát, mikor nem látta. Persze teljesen kitekertem, úgy kentem be vele a számat, és tövig kitörött. Visszatuszkoltam, majd visszaraktam anyukám neszesszerébe és elsunnyogtam. Valószínű, hogy tudott róla, de sosem szidott meg érte.

Körömlakkfüggő voltam. Mindig kifestettem valakivel a körmöm. Az sem zavart, ha jó tarka lett, és simán rákentem utána a sárgára a kéket. Minél több lakkréteg volt, annál jobban tetszett.

Anyunak elég gyakran kellett pirosítót vásárolnia miattam. Egy polcon tartotta a tégelyt, de ahogy nőttem, mindig leszedtem valahogy: székre másztam, lepiszkáltam, kitaláltam valamit. Ő meg egyre feljebb rakta idővel, és nem mindig sikerült egyben leszednem, hanem kiborult…

Ciciversenyt rendeztünk a barátnőimmel, annyi ruhát tömtünk a pólónk alá, amennyit csak bírtunk. Vicces így visszagondolva, nem is értem, honnan jött az ötlet még olyan gyerekként.

Meséljetek ti is! Hogyan próbáltatok nők lenni kislányként?

Borítókép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.