Egyéb kategória

„Mindig elcsórtam anyu magas sarkúit” – Kislányos csínytevések a nővé válás útján

Letrappoltam a lépcsőn és megláttam. Anyu sminkes szütyője ott volt a tükör előtt az asztalon, ő pedig nem volt bent a lakásban. Lázas izgalommal húztam ki belőle a szempillaspirált és a vörös rúzst. Eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy csavarni kell, majd értetlenül lóbáltam a pilláimon fel-le, fekete csíkokat húzva a szemem köré. Aztán a rúzst maszatoltam a számra, és elégedetten néztem a tükörben a végeredményt. Most már én is nő vagyok! – gondoltam magamban, pedig úgy néztem ki, mint egy bohóc. 
vous - 2015.07.30.
„Mindig elcsórtam anyu magas sarkúit” – Kislányos csínytevések a nővé válás útján

A kislányból nővé válás az már csak ilyen. Korán utánozni kezdjük az anyákat, akarjuk azt a pirosat a szánkra, és magasítani akarunk magunkon, mint anya. Megkérdeztem az ismerőseimet, ők hogyan próbáltak minél előbb nők lenni.

Én mindig elcsórtam anyu magas sarkúit, és azt néztem, mennyit kell nőnöm még, hogy jó legyen. Biztosan nagyon idétlenül festhettem, ahogy próbálok lépkedni benne, többnyire csak vonszoltam magam. Anyu végül megkért, legalább a szőnyegen csináljam, hogy ne karistoljam össze a parkettát.

Én mindig földig érő hajat akartam, mint amilyen a Barbie-knak van. Fogtam a szűk nyakú, földig érő hálóingem, felhúztam a hajam tövéig kifordítva, és azt képzeltem, az a hajam. Egyszerűen attól éreztem magam szépnek!

Egyszer elvettem anyu rúzsát, mikor nem látta. Persze teljesen kitekertem, úgy kentem be vele a számat, és tövig kitörött. Visszatuszkoltam, majd visszaraktam anyukám neszesszerébe és elsunnyogtam. Valószínű, hogy tudott róla, de sosem szidott meg érte.

Körömlakkfüggő voltam. Mindig kifestettem valakivel a körmöm. Az sem zavart, ha jó tarka lett, és simán rákentem utána a sárgára a kéket. Minél több lakkréteg volt, annál jobban tetszett.

Anyunak elég gyakran kellett pirosítót vásárolnia miattam. Egy polcon tartotta a tégelyt, de ahogy nőttem, mindig leszedtem valahogy: székre másztam, lepiszkáltam, kitaláltam valamit. Ő meg egyre feljebb rakta idővel, és nem mindig sikerült egyben leszednem, hanem kiborult…

Ciciversenyt rendeztünk a barátnőimmel, annyi ruhát tömtünk a pólónk alá, amennyit csak bírtunk. Vicces így visszagondolva, nem is értem, honnan jött az ötlet még olyan gyerekként.

Meséljetek ti is! Hogyan próbáltatok nők lenni kislányként?

Borítókép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.