Egyéb kategória

Megvan, milyen zenét kell hallgatnotok, hogy jobban pörögjön a munka!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádok úgy dolgozni, hogy közben zenét hallgatok. És mielőtt belekötnétek, megy ez siketen is.
vous - 2015.07.29.
Megvan, milyen zenét kell hallgatnotok, hogy jobban pörögjön a munka!

Mindössze annyiból más a dolog, hogy külföldről szerzem be a fülest, ahol még nem tiltották be azokat, amelyek tönkreteszik a hallást. Azzal bizonyos számokat tudok hallgatni, máskülönben meg a rezgésre hagyatkozom – mondjuk bulihelyen simán rátapadok a hangfalra.

De a lényeg a lényeg, a Toggl blogról tudom, hogy nem vagyok egyedül, az emberek 61%-ának lóg füles a füléből még a munkahelyén is. A blog a Spotify előző éves adataiból bogarászta ki a lényeget, és egy klassz infografikát is csinált belőle.

Amit érdemes tudnotok:
  • Ha nincs motivációd a munkára, és haldokolsz, akkor hallgass olyan zenéket, amiktől bepörögsz
  • Ha koncentrálós feladatod van, akkor szöveg nélküli vagy nyugodt, monoton zenéket hallgassatok
  • Meg, ugye, néha vegyétek ki a fülest, és vonuljatok el, mert a csend a legjobb közeg

A pörgős zene, ugye, lehet metál, rap, valami zúzós, ez nálam azt jelenti, hogy észrevétlenül elkezd járni tőle a vállam vagy a lábam. Ajánlják a Pharrell- és Jackson-dalokat, én Pink vagy Metallica után szoktam nyúlni ilyenkor, de tény, Pharrell Happy dalától is felébredek.

Nyugis zenének a legjobbak a videojátékokhoz írt zenék, mert azok direkt a koncentrálást segítik, de a Massive Attack, Bonobo és komolyzene is jöhet, vagy egy kis dzsessz. Én valamilyen andalító Quimby-számot szoktam előkeresni, vagy a Nouvelle Vague-dalokat. De Walter Mitty titkos élete mozizenéi is elég andalítóak a fülemnek.

A zenékkel tényleg nagyon jól lehet manipulálni. Olykor tudatosan síró számokat hallgatok, attól ugyanis lemegyek egy olyan lelkiállapotba, ami sokkal jobban előhívja az írásra való hangulatom. Persze ezt szigorúan otthon teszem, nagy magányomban, ha novellaírásra adom a fejem.

Ti milyen zenét hallgattok, ha dolgoztok?

Forrás: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.