Otthon

Templomegere-receptek – Ebéd egyetemista módra

A legtöbb ember életében előfordult már – pláne az egyetemista évek alatt –, hogy nem volt elég idő vagy pénz királyi ebédet rittyenteni – na ekkor jönnek képbe azok az olcsó és egyszerű ételek, melyekhez csak néhány alapanyagra van szükség, mégis nagyon finomak.
vous - 2015.07.29.
Templomegere-receptek – Ebéd egyetemista módra

Sajtos-tejfölös tészta

Mi kell hozzá?

  • Tészta
  • Bármilyen reszelhető sajt
  • Tejföl
Csak főzzétek ki a tésztát, aztán ha kész, tegyetek rá pár kanál tejfölt, és reszeljetek rá sajtot! Persze ezt is fel lehet dobni fűszerekkel, vagy szalonnával, ha van otthon. Próbáljátok ki, nálam ez az egyik kedvenc!

Tejbekenyér

Mi kell hozzá?

  • Tej
  • Már nem túl friss kenyér
  • Cukor
Ez akkor jön igazán jól, ha nincs otthon csoki, de valami édességre vágytok. Öntsétek a tejet egy tálkába, tépkedjétek bele pár szelet kenyér belsejét, majd szórjátok meg cukorral. De ha van otthon, akkor tehettek bele mézet, vagy kakaóporral is megszórhatjátok.

Rántotta egy kis extrával

Mi kell hozzá?
  • Tojás
  • Olaj
A rántotta az az étel, amit még a legügyetlenebbek is el tudnak készíteni. Csak így önmagában is finom, de nem árt körülnézni, mi van még a hűtőben, mert egy kis kreativitással könnyen feldobhatjátok! Tehettek bele sajtot, tejet, virslit, szalámit, fűszereket és zöldségeket, szóval szinte bármit, amit találtok.

Tésztás virsli

Mi kell hozzá?
  • Spagettitészta
  • Virsli
Csak vágjatok össze egy virslit négy-öt darabra, majd fűzzétek át őket kb. négy spagettitésztán úgy, hogy egy kis hely azért maradjon közöttük. Mintha nyársra tennétek fel a virsliket, csak itt most a „nyárs” a négy tészta. A felfűzött darabokat tegyétek bele az edénybe, majd főzzétek ki, és pár perc múlva már kész is a laktató finomság. Ezt fogyaszthatjátok ketchuppal, majonézzel, vagy ahogy szeretnétek.

Valami más?

Ha az eddigi receptek nem tetszettek, akkor se menjetek sehova: kolléganőnk, Pádár Detti olcsó és nagyon krumplis ételek receptjeit osztotta meg velünk nem is olyan régen. Néhány alapanyagból pedig isteni desszertet készíthettek – csak hűtőtök legyen!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.