Lélek

Mennyire szólhat bele a pasitok, hogyan néztek ki? Hol a határ?

Egész életünkben azért küzdünk, hogy elfogadjuk magunkat. Mert mi, nők ilyenek vagyunk. Pont úgy vagytok jók, ahogy, abból hozzátok ki a legtöbbet! De mi van akkor, ha a pasitok beleszól abba, hogyan nézzetek ki?
vous - 2015.07.25.
Mennyire szólhat bele a pasitok, hogyan néztek ki? Hol a határ?

Szerintetek helyes, ha valaki megmondja, hogyan hordjátok a hajatokat, milyen magas legyen a cipőtök sarka vagy melyik színű ruhát vegyétek fel az esti buliba? Mert szerintem nem.
Teljesen más az a helyzet, amikor hatalmas dilemmában álltok a szekrényetek előtt, és nem tudjátok eldönteni, melyik ruhát vegyétek fel. „Szerinted melyik lenne a legjobb választás?” –fordultok a barátotokhoz. Csak tanács kell, ez normális.
De amikor a pasitok beszól, hogy „ez túl kivágott, ebben nem jöhetsz”, akkor mi történik? Engedelmeskedve előveszitek a szekrény aljáról a már kidobásra váró borzalmas zsákotokat, hogy teljesítsétek a kérését, amivel egyáltalán nem értetek egyet?

Azt hiszem, ezek a dolgok egy kapcsolat legelején dőlnek el. Határozottan, magabiztosan, de nem nagyképűen tudatnotok kell a barátokokkal, hogy ti csak és kizárólag magatoknak, nem pedig másoknak akartok tetszeni. Az egyenesen hülyeség, ha azt a felsőt veszitek fel, amit ő választott nektek, amit ő erőszakolt rátok, amiről ő akarja, hogy hordjátok. És nemcsak akarja, de el is várja.
Persze más az, amikor csinibe vágjátok magatokat egy vacsorára, és felveszitek azt a felsőt, ami a párotoknak tetszik. Ez figyelmesség, nem engedelmesség.

Ha legközelebb megkérdezi, miért cicásra húzod a szemed, mosolyogva mondhatod, hogy neked ez tetszik. Ő pedig mosolyogva bólint rá, hogy „az a lényeg”.

És nincs rendben az, amikor korlátozni akar titeket. Legyen az külsőség, gondolkozás, felfogás vagy bármi. Tudjátok, vannak ilyen pasik. Akik ettől érzik magukat valakinek. Hogy másokat elnyomhatnak, befolyásolhatnak.

De kérdezem én: hogy tudnátok magatokat elfogadni, ha szívetek választottja sem teszi meg?

Mert ez úgy működik, hogy először megmondja, milyen ruhát vegyetek fel. Aztán megmondja, milyen hosszú legyen a hajatok, milyen színű legyen a körmötök. És szépen átmossa az agyatokat. Úgy fogtok gondolkozni, ahogy ő akarja. Úgy fogtok élni, ahogy neki tetszik. És hol vagytok ebben ti? Sehol. Elveszi tőletek a szabadságotokat, a világotokat, és megszűntök létezni. Tényleg ezt akarjátok egy férfitől? Nem hiszem. Egyet azért jól jegyezzetek meg: nem attól lesz valaki férfi, hogy korlátoz és szabályoz egy nőt.

Ajánlott cikkek