Világ

És te miért szeretnél egyetemre menni? – A Pont Ott Partin kérdezősködtünk

A csütörtöki nap a felsőoktatásba jelentkezők számára rengeteg izgalommal járt, hiszen most hirdették ki az egyetemek és a főiskolák ponthatárait. A Pont Ott Partin jártunk mi is, ahol az épp eredménye váró ujjongó fiataloktól kérdeztük meg: miért szeretnének egyetemen vagy főiskolán tovább tanulni?
vous - 2015.07.24.
És te miért szeretnél egyetemre menni? – A Pont Ott Partin kérdezősködtünk

Csilla alapszakon végzett az ELTE kommunikációs szakán, most pedig mesterképzésen folytatja tanulmányait a Corvinuson. Iskola mellett sajtósként is dolgozik. Azért tanul tovább, mert úgy érzi, hogy bár az alapdiploma megszerzése nagy dolog, még nem hiszi, hogy elég tudással rendelkezik ahhoz, hogy ezen a területen dolgozzon.


Ágit a BME önköltséges gazdálkodás és menedzsment szakára vették fel, bár ez különösebben nem lepte meg, hiszen közel 100 ponttal volt a ponthatár felett. Barátai miatt jött el, hogy együtt örüljenek egymás sikerének. Ági barátja egy angliai egyetemen tanul tovább fizika szakon, mivel több lehetőséget lát a szigetországban ezen a területen, mint itthon. A hivatalos értesítésre a felvételiről még vár.


Leonárd a BGF-re nyert felvételt turizmus és vendéglátás szakra. Igazából fogalma sincs, hogy mit akar kezdeni a diplomájával, egyszerűen csak tovább szeretett volna tanulni.

Vavra Bence, a By The Way énekese bulizni jött a Pont Ott Partira. A Corvinusra jár, alkalmazott közgazdásznak tanul, mivel ő is (ahogy itt mindenki) diplomát szeretne szerezni. A karrierjével könnyen össze tudja egyeztetni az iskolát, mivel a tanórák nagy részét nem látogatja. Legalábbis az unalmasakat biztosan nem. A vizsgaidőszakot nehéznek találja, de tanárai abszolút megértőek vele. Jó diáknak gondolja magát, mert év elején minden órára bejár.

Laura Pécsről érkezett Budapestre, nagyon nehezen talált albérletet a fővárosban. Őt is felvették. Szeptembertől a BGF turizmus és vendéglátás szakára fog járni.

Gábornak 14 napja van diplomája. A BGF-en tanult turizmus és vendéglátást, nem jelentkezett mesterképzésre, csak a nagynénije osztályát kísérte el, akik most végeztek a középiskolában. Mindenesetre örült azoknak, akik örültek.

Ádám azért jött el, hogy testvérével, Ritával együtt örüljön, amiért felvételt nyert az egyetemre.

Napunk fénypontja, hogy találkoztunk a mindenki által jól ismert narancssárga, szőrös Jófogás-bábuval, aki természetesen nem a felvételi ponthatárokra volt kíváncsi. Kérdésünkre azt is elárulták, hogy a jelmezt 20 percenként cserélik egy kollégájával, délután öttől este tízig. Izzasztó meló lehet.

Bár személyesen már megtettük, itt is gratulálunk minden felvételt nyert fiúnak és lánynak. Akik pedig nem jutottak be, ne csüggedjenek! Mindig van másik lehetőség.

 

 

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.