Otthon

A leggyönyörűbb csodanövény, a rózsa

Gyönyörű, illatos, ő a kertek királynője – ugye, ti is imádjátok a rózsát? Azonban ez a virág nemcsak meseszép, de fontos szerepet játszik a szépségápolásban is, illata oldja a stresszt és vágyfokozó hatása is van. 
vous - 2015.07.21.
A leggyönyörűbb csodanövény, a rózsa

Tudtátok, hogy ez volt az első virág, amiből illóolajat és arcvizet pároltak le? Sőt, állítólag Kleopátra kedvenc illatszere is ez volt. De a rózsában az (is) a jó, hogy bármilyen bőrtípusra használható a szépségápolás terén. Érzékeny, száraz és vízhiányos bőrre is alkalmazható, valamint az öregedő és a zsíros, pattanásos bőrrel is csodákat tesz.

Készítsetek rózsamaszkot

Ez egy igazán különleges pakolás, mert bármilyen bőrtípusra használható. Elkészítéséhez szükségetek lesz a következőkre:

  • egy rózsa összemorzsolt szirmai
  • egy e. rózsavíz
  • egy e. joghurt
  • egy e. méz

Keverjétek össze a hozzávalókat, vigyétek fel az arcotokra, masszírozzátok bele, majd 15 perc után mossátok le.

De hogy készül a rózsavíz?

Hozzávalók:

  • 3-4 rózsa szirma
  • 1-2 deci desztillált víz 

Forraljatok fel desztillált vizet, és öntsétek le vele a szirmokat úgy, hogy pont ellepje őket. 10 percig lassú tűzön főzzétek a csodalevet, majd ha kész, szűrjétek le. Ezután hűtsétek le, és már kész is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.