Trend

Vajon a szépség újradefiniálható?

Elsőre szinte lehetetlennek tűnik, hogy valaki újradefiniálja a szépséget, de egy divatfotós, Rick Guidotti azt reméli, neki sikerülhet.
vous - 2015.07.20.
Vajon a szépség újradefiniálható?

Guidotti több évig modelleket fotózott, és olyan cégekkel dolgozott együtt, mint pl. az Yves Saint Laurent. Egy nap azonban más szemmel kezdett tekinteni a szépségre, miután meglátott egy albínó lányt a buszmegállóban. Elkezdett kutakodni a genetikai elváltozások után és rájött, hogy a legtöbbször olyan képeken ábrázolják őket a szakkönyvekben, mintha szomorúak és embertelenek lennének. Ezen szeretne változtatni – olvasható a mashable.com-on.

Ő ad nekünk helyet, engedélyt és eszközöket, hogy úgy láthassuk ezeket az embereket, ahogy ők akarják.

– mondta Joanna Rudnick, A szépség rendezője.

Rudnick azért döntött úgy, hogy filmre veszi Guidotti munkáját, mert ő maga is egy láthatatlan genetikai betegséggel küzd. Kíváncsi volt arra, hogy élnek azok, akiknek ez a betegsége látható.

Guidotti azt akarja elérni, hogy a társadalomban az emberek a különbséget egy szép, pozitív dolognak lássák.

Az emberek azt mondták, hogy inkább a belső szépségükre koncentráljon, de ő kitart amellett, hogy a külső szépségre összpontosít.

 Kit érdekel a belső szépség, ezek a gyerekek gyönyörűek!

Guidotti már sok genetikai beteggel dolgozott együtt, de a dokumentumfilm két lány sorsát követi végig. Sarah Kennyt azért piszkálják az iskolában, mert Sturge-Weber-szindrómája van, Jayne Waitherát pedig az albinizmusa miatt diszkriminálják.

Rudnick pozitív változást látott a projekt résztvevőin a fotózás után:

Úgy vettem észre, hogy magasabb szintre léptek, több az önbizalmuk és kevesebb boldogtalan pillanatot élnek meg.

A film előzetese:

A képekből Los Angelesben július 24-től, valamint New Yorkban július 31-től kiállítás nyílik.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: