Trend

Vajon a szépség újradefiniálható?

Elsőre szinte lehetetlennek tűnik, hogy valaki újradefiniálja a szépséget, de egy divatfotós, Rick Guidotti azt reméli, neki sikerülhet.
vous - 2015.07.20.
Vajon a szépség újradefiniálható?

Guidotti több évig modelleket fotózott, és olyan cégekkel dolgozott együtt, mint pl. az Yves Saint Laurent. Egy nap azonban más szemmel kezdett tekinteni a szépségre, miután meglátott egy albínó lányt a buszmegállóban. Elkezdett kutakodni a genetikai elváltozások után és rájött, hogy a legtöbbször olyan képeken ábrázolják őket a szakkönyvekben, mintha szomorúak és embertelenek lennének. Ezen szeretne változtatni – olvasható a mashable.com-on.

Ő ad nekünk helyet, engedélyt és eszközöket, hogy úgy láthassuk ezeket az embereket, ahogy ők akarják.

– mondta Joanna Rudnick, A szépség rendezője.

Rudnick azért döntött úgy, hogy filmre veszi Guidotti munkáját, mert ő maga is egy láthatatlan genetikai betegséggel küzd. Kíváncsi volt arra, hogy élnek azok, akiknek ez a betegsége látható.

Guidotti azt akarja elérni, hogy a társadalomban az emberek a különbséget egy szép, pozitív dolognak lássák.

Az emberek azt mondták, hogy inkább a belső szépségükre koncentráljon, de ő kitart amellett, hogy a külső szépségre összpontosít.

 Kit érdekel a belső szépség, ezek a gyerekek gyönyörűek!

Guidotti már sok genetikai beteggel dolgozott együtt, de a dokumentumfilm két lány sorsát követi végig. Sarah Kennyt azért piszkálják az iskolában, mert Sturge-Weber-szindrómája van, Jayne Waitherát pedig az albinizmusa miatt diszkriminálják.

Rudnick pozitív változást látott a projekt résztvevőin a fotózás után:

Úgy vettem észre, hogy magasabb szintre léptek, több az önbizalmuk és kevesebb boldogtalan pillanatot élnek meg.

A film előzetese:

A képekből Los Angelesben július 24-től, valamint New Yorkban július 31-től kiállítás nyílik.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.