Világ

Ötéves Batman mentette meg egy kislány életét


Figyelem, egy igazi minihőssel van dolgunk. Jó, annyira talán nem mini, mert már ötéves, de hősnek egyértelműen hős. Egy Batman-jelmezes kisfiú mentette meg egy autóba rekedt kisbaba életét. Tényleg!
vous - 2015.07.19.
Ötéves Batman mentette meg egy kislány életét


Az egyéves Iris Adamski nagyszüleivel ment bevásárolni egy perzselően meleg júliusi napon. John és Caroline Penny véletlenül bezárták unokájukat a forró autóba, a kocsikulccsal együtt. A nagyszülők azonnal hívták a rendőrséget, hogy segítsenek kiszedni a kislányt a kocsiból.

A rendőrök hamar megérkeztek a helyszínre, akiknek egyetlen lehetőségük az volt, hogy betörik az autó hátsó ablakát és úgy hozzák ki Irist. A siker még így sem volt biztos, hiszen senki nem volt olyan kicsi, hogy be tudjon mászni az ablakon.

Ekkor érkezett meg az ötéves, Batman-jelmezes kisfiú, Zavi, aki reggel történetesen csak ebben az öltözetben volt hajlandó kimenni az utcára. Nem meglepő módon ő volt az egyetlen, aki segíteni tudott a rendőröknek. Bemászott a betört ablak helyén a kocsi hátsó részén és kivette a kulcsot, hogy ki tudják nyitni az ajtókat, így a kis Iris megmeneküljön az autó melegéből.

A mentésről készült képeket itt nézhetitek meg.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.