Világ

Így telnek el az évek a hipszterek felett

1940-ig visszamenőleg számos stílust különböztethetünk meg. Egy angol lap pedig kiemelt egyet és elemezni is kezdte őket. Képeken mutatják be a hipszterek stílusát kilenc évre visszamenőleg.
vous - 2015.07.16.
Így telnek el az évek a hipszterek felett

A Paste Magazine képei remekül ábrázolják a változást. Na, de mielőtt belekezdenétek a képek nézegetésébe, foglaljuk össze gyorsan, hogy kik is azok a hipszterek.

A hipszter, mint fogalom, egészen az 1940-es évekig nyúlik vissza. Amerikában honosodott meg a stílus, ami egész hamar elterjedt szinte az egész világon. Hogy kik ők? Tudjátok, azok a fura, hippiszerű különcök, akik régimódi kávézókban olvasgatnak csoportosan vagy ülnek a fűben, és bámulják az eget. Csak rájuk néztek és tudjátok, hogy na, ők azok. És mielőtt azt hinnétek, hogy a bulizás náluk tiltott fogalom, el kell hogy keserítselek titeket, mert nem. Igenis ott vannak mindenhol, ami számít, és bár kinézetük alapján azt mondanánk, hogy tuti vizet isznak egész nap, kicsit sem vetik meg az alkoholt. Amellett pedig, hogy néha fura öltözékük és életfelfogásuk nemtörődömségről árulkodik, nagyon is tájékozottak, élvezik az életet és határozott véleményük van szinte mindenről.

De lássuk a hipszterdivatot akkor és most:

Ajánlott cikkek