Test

6 mondat, amit egy jó edző sosem mond

Nagy lépésre szántátok el magatokat és végre nekiálltok sportolni. Egy vagyont kifizettetek az edzőnek, egészséges ételeket és persze csini, sportos ruhákat vásároltatok. De honnan tudhatjátok, hogy jó szakemberrel van dolgotok? Eláruljuk!
vous - 2015.07.16.
6 mondat, amit egy jó edző sosem mond

A mindbodygreen.com szerint ha a következő mondatokat mondja nektek, azonnal fussatok és keressetek egy másik trénert! 

Először is tarts egy léböjtöt, aztán jöhet a munka!

A trénereteknek nem szabad arra biztatnia titeket, hogy drasztikus diétába kezdjetek, hiszen szükségetek lesz energiára az edzéseken. A személyi edző feladata, hogy a legtöbbet hozza ki belőletek a foglalkozásokon, így meg kell győződnie arról, hogy hidratáltak és tápláltak vagytok az edzésen.

Inkább hagyd abba ezt a gyakorlatot! Látom, hogy fáradt vagy!

Az edződ feladata éppen az, hogy motiváljon, hogy azt mondja: képes vagy megcsinálni, csak dolgozz keményen! Persze azért a gyakorlatok között pihenjetek, de csak mert nehéz, ne szakítsatok félbe egy feladatot.

Csináld meg a gyakorlatokat olyan gyorsan, ahogy csak tudod!

A személyi edzőnek meg kell győződnie arról, hogy technikailag tökéletesen végzitek a feladatot, ezáltal nem sérültök meg. Az első lépés tehát a technika, csak utána jöhet a gyorsaság.

Ha ez a mozdulat túl nehéz neked, abbahagyhatod!

Ha nem próbálkoztok eléggé, akkor nem éritek el a célotokat! A jó tréner nem engedi, hogy feladjátok.

Segítek, hogy 5 kilót leadj egy hét alatt!

Ez így nem oké! Az elsődleges cél a folyamatos fejlődés, az elkötelezettség és a kemény munka, nem a gyorsaság. Hiába hangzik jól…

Megérdemelsz egy extra nagy, dupla sajtos pizzát az edzés után!

Bármennyire is szeretnétek, ilyet egy jó tréner sosem mond. A feladata, hogy táplálkozási tanácsokat adjon, melyek kiegészítik az edzést. Fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen az életmódotok, hiszen ez segít titeket a célotok elérésében.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.