Test

6 mondat, amit egy jó edző sosem mond

Nagy lépésre szántátok el magatokat és végre nekiálltok sportolni. Egy vagyont kifizettetek az edzőnek, egészséges ételeket és persze csini, sportos ruhákat vásároltatok. De honnan tudhatjátok, hogy jó szakemberrel van dolgotok? Eláruljuk!
vous - 2015.07.16.
6 mondat, amit egy jó edző sosem mond

A mindbodygreen.com szerint ha a következő mondatokat mondja nektek, azonnal fussatok és keressetek egy másik trénert! 

Először is tarts egy léböjtöt, aztán jöhet a munka!

A trénereteknek nem szabad arra biztatnia titeket, hogy drasztikus diétába kezdjetek, hiszen szükségetek lesz energiára az edzéseken. A személyi edző feladata, hogy a legtöbbet hozza ki belőletek a foglalkozásokon, így meg kell győződnie arról, hogy hidratáltak és tápláltak vagytok az edzésen.

Inkább hagyd abba ezt a gyakorlatot! Látom, hogy fáradt vagy!

Az edződ feladata éppen az, hogy motiváljon, hogy azt mondja: képes vagy megcsinálni, csak dolgozz keményen! Persze azért a gyakorlatok között pihenjetek, de csak mert nehéz, ne szakítsatok félbe egy feladatot.

Csináld meg a gyakorlatokat olyan gyorsan, ahogy csak tudod!

A személyi edzőnek meg kell győződnie arról, hogy technikailag tökéletesen végzitek a feladatot, ezáltal nem sérültök meg. Az első lépés tehát a technika, csak utána jöhet a gyorsaság.

Ha ez a mozdulat túl nehéz neked, abbahagyhatod!

Ha nem próbálkoztok eléggé, akkor nem éritek el a célotokat! A jó tréner nem engedi, hogy feladjátok.

Segítek, hogy 5 kilót leadj egy hét alatt!

Ez így nem oké! Az elsődleges cél a folyamatos fejlődés, az elkötelezettség és a kemény munka, nem a gyorsaság. Hiába hangzik jól…

Megérdemelsz egy extra nagy, dupla sajtos pizzát az edzés után!

Bármennyire is szeretnétek, ilyet egy jó tréner sosem mond. A feladata, hogy táplálkozási tanácsokat adjon, melyek kiegészítik az edzést. Fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen az életmódotok, hiszen ez segít titeket a célotok elérésében.

Ajánlott cikkek