Trend

Csuklya a divat a strandon!

Horrormaszkos emberek békésen fürdőznek az óceánban, mi pedig csak ámulunk és nem értjük, hogy miért csinálják ezt. Pedig nagyon egyszerű oka van.
vous - 2015.07.15.
Csuklya a divat a strandon!

Monokini továbbfejlesztve, illetve inkább vissza, ez a face-kini, vagyis arckini. Kínában ugyanis nem divat a barna bőr. Minél fehérebb valaki, annál egészségesebbnek tűnik, annál trendibb. Abban ők sem különböznek tőlünk, hogy sok mindenre képesek annak érdekében, hogy jól nézzenek ki, éppen ezért nem pironkodnak és magukra húzzák ezt a fura fejmaszkot. Így védekeznek a nap káros sugarai ellen. Meg persze a medúzák ellen is jól jön, így kettő az egyben megoldják a problémáikat. A face-kini hagyományos fürdőruhaanyagból készül és ma már minden színben és fazonban kapható. Sőt, egy közös tulajdonságuk van: a szemet, az orrot és a szájat szabadon hagyják.

Bár az ötletet támogatom, és persze nagyon fontos, hogy kellőképpen védekezzünk az UV-sugarak ellen, remélem, ez a furcsa divat nem tör be Európába, mert halálra ijesztenénk egymást a strandon! Lehet, hogy valós a félelmem, hiszen Amerikában már forgalmazzák a face-kinit. Mi azért maradjunk a “hagyományos” napvédőknél, de ne feledjétek, minimum 50 faktorossal induljatok útnak!

Mit választanátok? Face-kini vagy naptej?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.