Trend

Offos a dumád? A gyerekhez meg szótár kell?

Érthetetlen, szemtelen (?) és furcsa válaszokat kaptok a gyerektől? Ne essetek kétségbe, segítek megfejteni az ”ifjúsági” mondatokat. „Lököm a szitut!”
vous - 2015.07.15.
Offos a dumád? A gyerekhez meg szótár kell?

Nyomom a vakert!

Szerencsések vagytok, ha még nem jött el az a pillanat, amikor a gyerek beállít suli után, és azt mondja: „Elkaparunk a spanokkal gangelni, úgyhogy, most gózok, egyébként kaptam ma egy fát.” Első hallásra talán nem is esik le, mit is szeretne közölni. Majd, amikor végül sikerül kódolni az üzenetet, elgondolkozunk, vajon honnan szed ilyeneket? Az internetről, vagy a „spanoktól”? Igazából mindkettő, végül is a haverokra is a netről ragad minden. Olyan ez, mint a népmese, szájról szájra terjed, persze kicsit mindig változik. Összeszedtem pár agyeldobós „vakert”. Csekkoljátok!

HP?

Ha kamasz lányotok van, akkor lehet, gyakran halljátok: „HP leszek!” Annyit tesz, hisztis pics@. Nagyon menő, ezekké válnak, ha sok a lecke, ha a suli legmenőbb sráca nem ír rájuk a „Face-en” és még sok minden másért, mindenért. Azért, ha belegondolunk, mi is sokszor átmennénk HP-ba, lenne rá ok bőven, de azért hagyjuk meg nekik. Apropó, kamasz lányok, ha azt halljátok tőlük, hogy „úristen, hiszen az a lány egy csigiri”, tudjátok, hogy épp most útszélizett le egy másik lányt. Nem tudni, honnan, miből ered, csupán csigiri.

WTF és LOL?

Tudjuk, sosem nézitek a gyerek Facebookját, de ha mégis, akkor tudjátok, hogy a WTF nem World Trade Federation. Angol mozaikszó, annyit tesz, mint What The Fuck, vagyis mi a fene? Ezt írják, ha rácsodálkoznak valamire. Ennek a vicces megfelelője a LOL, angolul: Laughing Out Loudly, vagyis hangosan röhögni, tehát valami nagyon vicces íródott. 

Off?

Ha „offolnak” valamit, akkor nem tetszik nekik a dolog, tehát ha a „légy szíves, vidd le a szemetet!”-re az a válaszuk, hogy offos, tudjuk, hogy ők bizony nem fogják levinni a szemetet. Ezt mondják akkor is, ha nem tetszik nekik valami, vagy éppen ezt írják a spanoknak, ha nem engedjük el őket az esti buliba.

Vok?

„Pill és vok!” Na, ez megy akkor, amikor kihívjuk őket az odújukból. „Pillanat és vagyok.” Jelzik a csevegőpajtinak, hogy máris jönnek, csak az „ősök” már megint akarnak valamit.

Twerk?

Ha kamasz fiatok van, biztos belefutottatok már egy olyan párbeszédbe, hogy „Úristen, apa! Láttad már Kim Kardashian legújabb twerkét?”. Ez bizony nem Kim legújabb üzleti terve, hanem egy videó, ahogyan a popsiját rázza, ritmusos zenére. Mondjuk, azt mi is szívesen megnéznénk, de reméljük, nem előttünk csorgatják rá a nyálukat.

Ajánlott cikkek