Otthon

Házi koktéllal varázsolhatjátok ünneppé a hétköznapokat

Pezsgőt ünnepekkor, megindító alkalmakkor, vidám pillanatainkban iszunk. Gyöngyöző buborékjait nézni is jó, és persze ízlelni, ahogy szétpattannak a szánkban és megbizsergetik egész testünket, szellemünket. Tegyétek a hétköznapokat is ünneppé, készítsétek el pezsgőkoktéljainkat!
vous - 2015.07.14.
Házi koktéllal varázsolhatjátok ünneppé a hétköznapokat

Elegáns és exkluzív

Madame de Pompadour szerint “a pezsgő az egyetlen ital, amelynek elfogyasztása után a nő megőrzi szépségét.” Van ebben valami. A formás pohár hozzásegít titeket is, hogy megtaláljátok kecsességeteket, a buborékok pedig mértékletességre intenek. Különben csuklás lesz a vége, és túl hamar a fejetekbe száll ez a pompás ital. Sokkal jobb enyhén bódult állapotba kerülni és kacarászni.
Napjainkban már nem csak a királyi családoknak és a sztároknak jár reggelire pezsgő, ti is ugyanúgy megengedhetitek magatoknak, főleg, hogy elhoztuk nektek a legfinomabb pezsgőkoktélokat. Fogyasszátok a délutáni süti mellé, a vacsora előtt aperitifként, netán desszertként az esti fények ölelésében a kedvessel.

Szerelmes pezsgőkoktél

Gyűjtsetek rózsaszirmot a szomszéd néni kertjéből, ez lesz a dísze az egésznek. A virágostól hozott rózsaszirmokat nem ajánljuk, ki tudja, milyen vegyszereket láttak. Tegyetek egy pohárba málnaszörpöt, dobáljatok bele néhány szem kékáfonyát, szórjátok bele a rózsaszirmokat és öntsétek fel pezsgővel. Száraz vagy félszáraz pezsgőt ajánlok, de ha az ízlésetek úgy kívánja, legyen édes. A frissen facsart lime leve pikánssá teszi az italt, néhány karika lime pedig szemet gyönyörködtetővé, a rózsaszirmokkal együtt. 
Ha merészek vagytok, a málnaszörp helyett tegyetek bele rózsaszörpöt, vagy rózsaszörpöt is – a rózsa az élet és a szerelem jelképe. 

Derűs pezsgőkoktél

Forrás:
iStock

A sárga szín mindig a napfényre emlékeztet, nevetésre késztet. A vanília a kedvenc fűszerem, afrodiziákum, illata ellazít, nyugtat. Rosszkedv, stresszes állapot ellen kiváló. Éljetek feszültségoldó hatásával, párotoknak is kellemes perceket szerezhettek vele. A vaníliarúd fekete pöttyei pedig különlegessé teszik ezt az egyszerű koktélt. 
Pürésítsétek az őszibarackot frissen facsart narancslével és a vanília kikapart magjaival. Az a legjobb, ha teljesen homogénné tudjátok keverni. Kóstoljátok meg, és ha nem elég édes, egy kanál mézet vagy cukrot tegyetek hozzá. Mentaleveleket szórjatok bele és nyomkodjátok meg kanállal, hogy kijöjjön az aromájuk. Végül öntsétek fel pezsgővel.

Édes-pikáns pezsgőkoktél

A gyömbér csípőssége és a gránátalma édessége harmóniába kerül a szánkban és máris varázsszőnyegen röpülünk a távol-keleti tájakra. 
A gyömbérről kiskanállal kaparjátok le a héját, szeleteljétek fel és áztassátok be egy kevés vízbe néhány órára, akár hideg vízbe, vagy forrázzátok le és fél órát hagyjátok állni. Közben a gránátalmát vágjátok félbe, fordítsátok ki a magokat a héjából, és szedjétek ki belőle a piros kis gyöngyöket. A kicsorduló levet is fogjátok fel egy tálba. Opcionális hozzávalók a gránátalmalé, netán a -szirup, amely mennyei magasságokba emeli ezt az egyszerű koktélt. Amikor a gyömbér kiázott, a levet öntsétek egy pohárba, rakjátok bele a gránátalmamagokat, frissen facsart lime levét, egy kiskanál cukrot, és jöhet a pezsgő. A buborékok és a gránátalma tánca titeket is lábra állít majd!
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.