Trend

Nem minden bubi, ami annak látszik – 3 dolog, amit érdemes tudnotok a bubifrizuráról

Bubi itt, bubi ott. Hajlamosak vagyunk ma már minden rövid frizurára azt mondani, hogy bubi. De mi is valójában a bubi? Milyen haj lakik e mögött a név mögött? Huszka Petra, a NORIE Team fodrásza 3 fontos kérdésre válaszolt.

vous - 2015.07.14.
Nem minden bubi, ami annak látszik – 3 dolog, amit érdemes tudnotok a bubifrizuráról

Most akkor mi is az a bubi?

Érdemes leszögezni, hogy kétféle frizurát is hívhatunk bubinak. Az egyik egy beállított, tupírozott frizura, amelynek a tetején magasodik, dudorodik a feltupírozott haj. A világháborúk ideje alatt egyre népszerűbb lett a pin-up stílus, és ez a tupírozott bubifrizura is ehhez a korszakhoz köthető. Az igazi bubi viszont egy fazont jelent inkább, amely egy rövidre vágott hajat takar fokozatos vágásokkal.

Objektum doboz

Bubi, bob? Na de mi a különbség?

Mostanában egyre többet hallani a "long-bob", "semi-bob", vagy épp "short-bob" hajakról, az internet tele van olyan sztárokkal, akik épp ilyen frizurát csináltatnak. De mi a különbség a bubi és a bob között? Nem más, mint az, hogy a bubifrizura felül, a fejbúb tetején magas és rövid, ezzel szemben a bob egy egyenesre vágott hajat foglal magába. Azon belül is van a long, ami vállig ér; a semi, ami nyakközépig lóg; és a short, ami tarkótól indul.

Lehet, te is egy vagy a sok közül, aki már kinézte magának ezt a frizurát, csak nem tudtad, hogy így hívják?

Objektum doboz

Kinek áll jól a bubi?

Legjobban a szív alakú arccal rendelkező lányok örülhetnek, nekik állhat tökéletesen a bubifrizura. Azonban fontos kihangsúlyozni, hogy egy jól levágott bubi fazon mindenkinek jól tud állni, csak oda kell figyelni. Egy eltúlzott bubi a hosszúkás arcot még hosszúkásabbá, egy kerek arcot pedig még kerekebbé tehet!

Figyeljetek hát oda, mennyire is engeditek szabadjára azt az ollót!

A NORIE Team fodrásza, Huszka Petra

A Norie Team fodrásza és a Huszka Hair megálmodója vagyok. Részt vettem 2011-ben Bécsben az Európa-bajnokságon, és emellett számos magyar versenyen szép eredményeket értem el. Nagyon fontos szerepet kap a munkámban a kreativitás, szeretem a laza, bohém, fonatos frizurákat. Sok alkalmi és menyasszonyi haj elkészítésére kapok felkérést, és havonta megjelennek step by step kreációim a Rowenta Beauty oldalán.

Címkék: #bob #bubi #divat #haj
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.