Világ

Ma a sztárok szimbóluma ünnepel

Nagy napra ébredt a Hollywood-felirat, ugyanis ma van a születésnapja. Nem mai csirke, az biztos – de tudjuk: öreg felirat nem vén felirat.
vous - 2015.07.13.
Ma a sztárok szimbóluma ünnepel

1923. július 13-a nagyon fontos nap volt Los Angelesben: hivatalosan is bemutatták a Hollywood-feliratot. Ekkor ugyan még hosszabb volt, Hollywoodlandet ábrázolt, de a szimbólum megszületett. Eredetileg 1,5 évre tervezték a szöveg kiállítását, de a közönség annyira megszerette, hogy végül úgy döntöttek: maradjon.
1949-ben újították fel, a renoválás annyira „jól” sikerült, hogy az eredeti Hollywoodland feliratból a LAND-et elhagyták.
1978-ban teljesen tönkrementek a 15 méter magas betűk, rozsdásak lettek. Még jó, hogy Los Angeles tele van gazdag és sikeres emberrel, a feliratot ugyanis ez mentette meg: a hírességek adományaiból újították fel. Többek között Alice Coopernek köszönhetően, ugyanis ő az egyik O betűt vásárolta meg. A másik O betűt a Warner Brothers Records tudhatja magéának, és Hugh Hefner sem maradhatott ki a buliból, ő vette meg az Y betűt.
Ha ma újra fel kellene újítani, szerintetek melyik filmmogul vagy sztár venne betűt?

Hollywood-felirattal pózolni menő! Ezt még Spongyabob is tudja!

Happy Birthday helyett pedig álljon itt egy kifejezetten Hollywood Hillsről szóló dal!

Ajánlott cikkek