Lélek

Soha ne mondjátok, hogy semmi!

„Semmi” – mondta a párom, és kész, puff, az agyam, mint a lufi, eldurrant, és egy sóhajjal vegyes aarrgh hagyta el a számat, majd kivonultam cigizni a teraszra, de leginkább azért, hogy a forró gőzt kifújja a szél a fejemből. OMG, hogy én hogy utálom ezt a szót!
vous - 2015.07.10.
Soha ne mondjátok, hogy semmi!

Szerintem a világ leggyilkosabb szava, mert pusztítja az agyat, az idegrendszert, a párkapcsolatot, meg úgy bármilyen kommunikációs folyamatot. Nincs ellene jó kérdés, és nincsen rá jó válasz. Sakk-matt. Mondtam már, hogy mennyire gyűlölöm? Mindegy, még úgyis fogom.

Nincs az a nő és pasi, aki a „mi a baj?” kérdésre ezt a szót szeretné válaszul kapni, duzzogó fejjel és haragos szemekkel. Erre a helyzetre speciel van egy megoldásom, méghozzá az, hogy soha ne a fenti kérdést tegyétek fel, mert 100-ból 90 esetben a nagy semmit kapjátok. A maradék tízben valószínűleg visítást és idegbajos szapulást, de higgyétek el, még az is jobb, mint a semmi.

Ha esetleg a ti szátokat hagyja el ez a szócska, akkor jobb, ha a másik felet felvilágosítjátok, hogy semmiképpen ne kérdezze meg, mi a bajotok. Nem fog más választ kapni. Helyette kérdezze inkább meg, ő bántott-e meg esetleg valamivel (álmodozzak, mi?), valaki megbántott-e aznap, vagy egyszerűen csak öleljen meg és vicceskedje el a szitut.

Mert én mondom nektek, a „SEMMI” lesz az oka a következő eljövendő apokalipszisnek.

Ti is ennyire utáljátok, mint én? Ti hogy oldjátok meg olyankor a helyzetet?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.