Világ

5 érv amellett, hogy robotkutyátok legyen

Biztosan volt már, hogy vágytatok egy kutyusra, de visszatartott benneteket az számos dolog, körülmény, ami miatt nem lehetnétek jó gazdik. Lehet, hogy robotkutyára lenne szükségetek?
vous - 2015.07.10.
5 érv amellett, hogy robotkutyátok legyen

Bármilyen hihetetlen, a Sony 1999 és 2006 között 150 ezer robotkutyát adott el a családoknak, akik imádták őket. S bár azt hinnétek, hogy ez valami vicc, valójában megható, hogy a befogadó családok mennyire kötődtek ezekhez az elektromos négylábúakhoz, s bizony, csak kötődtek, mert Aibo, a robotkutya sem halhatatlan. A javítógyárak már bezártak, így a szívükben keletkező űrt robotkutya már biztos nem fogja betölteni. Íme öt érv amelett, hogy miért érdemes elektromos házikedvencet választanotok.

Nincs időtök felelősségteljes gazdinak lenni

Egy kutyus teljes embert igényel. Gyakran mindenhová magaddal kell vinnetek, biztosítani kell neki a kaját, naponta legalább háromszor sétáltatnotok kell. Ha ez gondot okoz, akkor egy robotkutya lehetne az ideális társatok. Egyrészt nem kell etetnetek, orvoshoz vinnetek, másrészt nem lesz szomorú, ha otthon hagyjátok.

Folyamatosan költözöl

Ha költöznétek, és van gyereketek vagy kutyátok, akkor biztos, hogy nehéz dolgotok lesz. A lakástulajdonosok féltik a négylábú kedvencetektől a bútorzatot, s bár azzal takaróznak, hogy a gyerek mindent tönkretesz, valójában attól félnek inkább, hogy ha nem fizetitek a lakbért, nehezebb kirakni benneteket a lakásból. Egy robotkutyára viszont biztosan nem mondanának nemet, bár azért a robotgyereket nem ajánlanám.

Ha megunjátok, elég kikapcsolnotok

Még mindig jobb kikapcsolni egy kutyát mint kidobni az út szélére vagy beadni menhelyre. Ilyet nem csinálunk, semmilyen formában nem bántjuk a kutyákat! Ugye?

Nincs se szőr, se allergia

Nem kell utána takarítanotok, se kutyakakit felszedni, nem lesz szőr a lakásban, így az allergia sem fog megakadályozni abban, hogy végre beszerezz egy négylábút.

Szeretetgombóc, de csak amennyire te szeretnéd

A robotokban az a jó, hogy programozhatod. Alakíthatod a személyiségét, viselkedését bizonyos keretek között, ezt-azt kikapcsolhatsz, mást pedig be.

Különben meg nézzétek csak, ilyen, ha robotkutya van a családban:

Címkék: #kutya
Ajánlott cikkek