Világ

Ti odaadnátok ezeket a babákat a gyerekeiteknek?

Nekem mindig elolvad a szívem, ha olyan kezdeményezésre bukkanok, ami megerősít abban, hogy a világ egy szép hely. És most pont láttam egyet.
vous - 2015.07.08.
Ti odaadnátok ezeket a babákat a gyerekeiteknek?

A brit szülők ugyanis úgy gondolták, hogy szeretnék, ha fogyatékkal élő gyermekük olyan babákkal játszhatna, amik hűen tükrözik a valóságot, és már gyerekkorban éreztetné velük, hogy sorstársak a babák szintjén is vannak. Mert nem csak tökéletes Barbie-k léteznek, ugye?

Eleinte létrehozták a találó elnevezésű Toy Like Me Facebook-oldalt, ahol megosztották az általuk valamilyen módon átalakított babákat. Erre felfigyelt az angol Makies cég, aki egyedi babákra specializálódott, és piacra dobták a szülőkkel együtt az első kollekciót: egy bottal közlekedő babát, egy tűzfoltosat és egy hallássérültet. A szülők ráadásul nagyon eltökéltek, folyamatosan bombázzák az átalakított játékokkal a különféle játékcégeket, biztatva őket arra, hogy kövessék a példájukat.

A hírek szerint a fogyatékkal élő babákat imádják a gyerekek, én meg tényleg csak mosolygok meg örülök, mert hiszek abban, hogy sosincs elég korán a gyerekek nyitottságát fejleszteni.

Ti odaadnátok ezeket a babákat a gyereketeknek?
Ajánlott cikkek