Világ

Ti odaadnátok ezeket a babákat a gyerekeiteknek?

Nekem mindig elolvad a szívem, ha olyan kezdeményezésre bukkanok, ami megerősít abban, hogy a világ egy szép hely. És most pont láttam egyet.
vous - 2015.07.08.
Ti odaadnátok ezeket a babákat a gyerekeiteknek?

A brit szülők ugyanis úgy gondolták, hogy szeretnék, ha fogyatékkal élő gyermekük olyan babákkal játszhatna, amik hűen tükrözik a valóságot, és már gyerekkorban éreztetné velük, hogy sorstársak a babák szintjén is vannak. Mert nem csak tökéletes Barbie-k léteznek, ugye?

Eleinte létrehozták a találó elnevezésű Toy Like Me Facebook-oldalt, ahol megosztották az általuk valamilyen módon átalakított babákat. Erre felfigyelt az angol Makies cég, aki egyedi babákra specializálódott, és piacra dobták a szülőkkel együtt az első kollekciót: egy bottal közlekedő babát, egy tűzfoltosat és egy hallássérültet. A szülők ráadásul nagyon eltökéltek, folyamatosan bombázzák az átalakított játékokkal a különféle játékcégeket, biztatva őket arra, hogy kövessék a példájukat.

A hírek szerint a fogyatékkal élő babákat imádják a gyerekek, én meg tényleg csak mosolygok meg örülök, mert hiszek abban, hogy sosincs elég korán a gyerekek nyitottságát fejleszteni.

Ti odaadnátok ezeket a babákat a gyereketeknek?
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.