Lélek

Négy dolog, amiért ne kérjetek többé bocsánatot!

Már észre sem vesszük, de minden nap az indokoltnál jóval többször kérünk elnézést másoktól. Most mutatok pár élethelyzetet, amiben akaratlanul is megtesszük, pedig nincs szükség arra, hogy bárkitől is bocsánatot kérjetek.
vous - 2015.07.08.
Négy dolog, amiért ne kérjetek többé bocsánatot!

Mikor nem vagytok a legjobb formátokban

Forrás:
Pixabay

Ne haragudj, most nem nézek ti túl jól, nem volt időm hajat mosni és sminkelni sem.

Ismerős? Pedig teljesen természetes, hogy előfordul, úgy találkoztok valakivel, hogy nem volt időtök kicsípni magatokat. Attól, mert éppen nem tudtatok csinosan felöltözni, még nyugodtan kimehettek emberek közé és nem tartoztok érte magyarázattal.

Mikor szabadságra akartok menni

Kivenném a pénteket szabadnapnak. Nem baj?

A szabadnapjaitok járnak nektek, hiszen megdolgoztatok értük. Megérdemlitek, hogy kivegyétek őket.

Mikor emlékeztetnetek kell a másikat valamire

Bocs, hogy felhozom, de emlékszel, múltkor megígérted, hogy…

Semmi ok nincs a sajnálkozásra, ha valakivel megbeszéltetek valamit, aztán ő elfelejti. Ha csak arról is van szó, hogy a pólótokat adtátok kölcsön, természetesen elvárjátok, hogy visszakapjátok. Az pedig biztos, hogy nem kell bocsánatot kérnetek ezért.

Mikor véleményetek van valamiről

Ne haragudj, de szerintem ez nincs így.

Nem nagyon tudok elképzelni olyan helyzetet, mikor tényleg indokolt lenne az, hogy elnézést kérjetek azért, mert van véleményetek és az esetleg nem egyezik a többiekével.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.